Akademie Cisco

akreditovaná lokální akademie CCNACisco Networking Academy Program (Netacad) je revoluční – inovativní – modelové partnerství mezi privátní a státní sférou. Jde o společnost Cisco, vzdělávací instituce, instituce státní správy a podnikatelskou sféru. Cílem programu je prispět k profesní přípravě specialistů pro potřeby budování informační společnosti.

Součástí Netacad je systém podporující e-learningově orientované vzdělávání. To umožňuje vysoce efektivně získávat znalosti o síťových a ICT technologiích, v současné době stále více potřebných pro budování globální ekonomiky.

Netacad díky kombinaci několika složek, které jako celek tvoří systém podpory studia, efektivně nahrazují klasickou formu vzdělávání:

  • online studium a přístup k multimediálnímu studijnímu materiálu (kurikulu) přes portál na internetu
  • systém průběžného testování znalostí pro podporu procesu vyhodnocení úspěšnosti osvojování obsahu, režim zpřístupnění testů je řízen lektorem a studentům je umožněn přístup v daném čase prostřednictvím internetu
  • praktické cvičení v laboratoři na reálních zařízeních simulujících provoz v sítích s cílem získat praktické zkušenosti s konfigurací, instalací, údržbou síťových prvků a také návrhem designu pro síťová řešení
  • individuální nebo skupinové konzultace v průběhu studia s cílem vytvořit prostor pro vyhodnocování úspěšnosti studia
  • závěrečný test, který představuje souhrnné ověření znalostí problematiky, úspěšně ukončené studium je možné rozšířit o celosvětově akceptované certifikační zkoušky společnosti Cisco
  • celek umožňuje individuální přístup studenta k osvojování znalostí, praktických zkušeností a podporuje jeho všestrannou přípravu pro využití znalostí v praxi.

CCNA v programu Netacad představuje blok 4 kurzů o rozsahu 4×70 studijních hodin. Obsahově je plně totožný s požadavky na znalosti pro první stupeň profesionální certifikace společnosti Cisco. Studenti získají znalosti základů počítačových sítí, naučí se instalovat a konfigurovat přepínače a směrovače Cisco v multiprotokolových LAN i WAN sítích, dále se učí poskytovat servisní služby první úrovně spojené s odstraňováním závad a zlepšováním výkonnosti a bezpečnosti sítě. Výuka a praktická cvičení se navíc provádějí s maximální možnou podporou studentů a s využitím síťových softwarových prostředků a zařízení. Studium je rozděleno do 4 kurzů:

  • CCNA1 Základy počítačových sítí
  • CCNA2 Základy směrování a směrovače
  • CCNA3 Základy přepínání a mezilehlé směrování
  • CCNA4 WAN technologie

Kontaktní osoba:
Mgr. Jan Krejsa
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
SOŠE,COP Hluboká nad Vltavou
Zvolenovská 537
373 41 Hluboká nad Vltavou

Více informací na www.netacad.cz.